Skærp din skriftligt med struktur

På et tidspunkt, er hver seriøs forfatter tvunget til at sidde og konkludere, at der er noget alvorligt galt med deres arbejde. Det vandrer; Det er smuk i nogle steder og forfærdelig grim i andre. Det altid giver ikke mening, og er ujævne steder. Selvom hver sætning er grammatisk korrekt, der er noget fundamentalt brudt om stykket.
Det mangler struktur.
Strukturen er hvad der holder et godt stykke af at skrive sammen, den materielle refleksion af læserens psykologiske behov for orden. Det er den kvalitet, der gør de bedste skrivning vises problemfri, tryllet hele fra himlen selv. Strukturen er den logiske sinds bidrag til en kreativ proces, og en primær forskellen mellem faglig skrivning og amatør skrible: en bevidst beslutning og en indlært færdighed.
Er på mange måder essensen af skriftligt, er ikke struktur mestrer natten over. Men her er et par tommelfingerregler, der kan hjælpe dig med at forbedre den organisatoriske læsbarheden af dit arbejde:
Oprette en logisk rækkefølge til din præsentation.
Ignorere alle de populære råd til “Skriv som du taler”; Det er en misforstået appel til konversation tone skik og en kortsigtet opmuntring for folk der er bange for at sætte pen til side. I orden til master struktur, skal du lære at skrive bevidst og med omtanke. Planlægge hvad du vil skrive og hvordan du vil skrive det: ikke gør det op som du går sammen, især når du skriver faglitterære af nogen art.
Faglitterære skriftligt (som betyder noget, der ikke er fiktion), plads til kunst er lille. Ikke satte sig for at skabe kunst – bygge en robust ramme, som en dygtig advokat ville bygge en juridisk argument. Gøre dine supplerende point tidligt og etablere det logiske flow til konsekvenser og konklusioner. Ikke løkke tilbage og gøre punkter på ordet 800, bør der på ordet fem.
Gør dine point hurtigt – skrive i 300-ord klumper.
Der er det magiske tal: 300. Bøger er typisk udskrives med omkring 300 ord til en side; magasin artikler vil normalt være struktureret i omtrent 300-ord segmenter. En effektiv pressemeddelelse, side af website kopi eller nyhedsbrev artikel vil ikke køre meget over 300 ord. Længere og din læser vil bemærke, at noget er slukket om din brik. For meget længere og din læser vil kede. For anden grund synes det menneskelige sind at være mest behagelig læsning på 300-ord længde.
Det betyder ikke, at alt, hvad du skriver, skal være kort, kun de lange stykker bør være bygget af korte stykker bragt i orden. Hvis du ikke kan gøre din punkt i 300 ord eller mindre, du forsøger at gøre mere end ét punkt. Forenkle hele stykket: nedbryde håndskriftet i single-point segmenter ikke længere end 300 ord i længden, og derefter sætte dine point i en logisk rækkefølge, der bygger over din endelige konklusioner. Det endelige produkt vil synes at flyde med en blid rytme, at dine læsere kan mærke, sandsynligvis ikke være i stand til at identificere, og så vil højst sandsynligt tilskrive det til jeres talenter.
Prøv det: du vil blive overrasket.
Tag det hele stykke ned til en enkelt tanke, udtrykt i en enkelt sætning, og derefter genopbygge den fra jorden op.
I tvivlstilfælde, strip stykke og genopbygge den fra sin primære komponenter. Den største trussel mod struktur er diffusion; snarere end at forsøge at kommunikere en ting godt, ender du op at sige masser af ting dårligt. God struktur kræver, at du har en meget klar idé om, hvad du skriver, hvordan du gør det og hvorfor. Gøre én ting, og gør det meget godt.
Afsætte stykket og forsøge at gøre din sidste punkt i en enkelt sætning, at miste som lidt vigtig detalje som muligt. Brug ikke sammensatte sætninger; Hold det simpelt og begrænse den til en enkelt direkte tanken. Hvis du ikke kan gøre det, så har du ikke en tilstrækkelig klar idé om hvad det er, at du forsøger at udføre – omorganisere stykke eller dele det op i flere separate dem.
En engelsk sætning har en naturlig interne struktur alle sine egne. Kig på din en sætning resumé og bruge dens struktur til at informere dig om hvordan den overordnede stykke skal struktureres. Når du har reduceret din skriftligt til sin nøgne essens, kan du rekonstruere det på en langt mere solidt fundament.
I sidste ende er professionelle skrivning alle om at forstå de psykologiske behov for læseren. Hvis du skriver udelukkende for din egen nydelse, med ingen intentioner om nogensinde at lade andre læse det (og hvad et kedeligt liv, ville være), så det er ligegyldigt, fordi du ikke rigtig skriver: du holder en dagbog.
Men hvis du vil i stedet din skriftligt at blive værdsat af læsere, struktur er et koncept, som du ikke kan uden leve.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *