7 ting at kigge efter i en ny stationær PC

7 ting at kigge efter i en ny stationær PC Hvis ikke du er en techie, købe hardware kan være en vanskelig opgave.Brug disse tip for at købe en maskine, der passer bedst til dine forretningsbehov.

Gør din gamle clunker gøre hvæsende lyde når den starter op?Har du skriver bliver hurtigere end din computer? Træt af at kigge på Windows timeglasset for minutter ad gangen?

Måske er det tid til en ny stationær computer.

Computerproducenter fortsat kæmper med svag business.I mellemtiden, komponentproducenter gør deres varer mindre, hurtigere og billigere. Resultatet: du kan få et godt tilbud på en kraftfuld maskine.

Jeg kan ikke anbefale individuelle maskiner.De kan ikke være på markedet, når du læser dette. I stedet, lad os gå gennem de komponenter, der udgør computere. Brug disse til at beslutte, hvad du har brug for.

Følgende er syv punkter til at overveje før du køber:

Mikroprocessor

Dette er en af de dyreste dele.Mikroprocessorer til Windows-maskiner er lavet af Intel og AMD. Dem for æbler er lavet af IBM og Motorola. Så her er mit første råd: må ikke bekymre dig så meget om, hvem der gør chippen. Alle fire er gode. For Windows-maskiner har du et valg af AMD Athlon XP, Intel Pentium 4 og Intel Celeron, en økonomi chip. Pentium 4 og Athlon XP er øvre ende chips. Den hurtigste Pentium 4 kører ved 3,2 GHz — en meget hurtig hastighed faktisk. Det er også meget dyrt. Den tilsvarende AMD-chip, 3200 +, er lidt billigere.

Du kan bruge disse brand-breathers, hvis du gør masser af video-redigering.Ditto hvis du arbejder med computer-aided design eller avancerede lege. Ellers ser til chips kører på 2,4 GHz til 2,6 GHz (eller 2400 + til 2600 +, i AMD-drevne maskiner). De er billigere, og de udfører næsten samt top-ende chips.

Intel Celeron er en budget chip.Hvis du typisk kontor hverv og surfe på nettet, ikke ville du sandsynligvis bemærke forskellen mellem en top-ende Celeron og Pentium 4 kører med samme hastighed. Men du kan spare nogle penge.

Apple og AMD chips kører ved lavere hastigheder end dem, fremstillet af Intel.AMD bruger den + symbol, som i 3200 +, at antyde, at dens chips er hurtigere end sammenlignelige Intel mikroprocessorer, trods kører langsommere. Faktisk viser prøver ofte, at det er tilfældet.

Apple hævder, at dens top-ende maskiner er hurtigere end dem, der kører Windows.Det er et spørgsmål om kontroverser; der er hjemmesider dedikeret til debunking Apples påstande. Apples chips kører ved meget lavere hastigheder, så de er svære at sammenligne direkte. Hvis du er interesseret i en Apple-computer, overhøre sig i en butik, så test en Windows-maskine. Apple-computere er dyrere end sammenlignelige Windows maskiner.

Både Apple og AMD har nye 64-bit mikroprocessorer.De kan knuse dobbelt så meget data som 32-bit chips. Men der er stort set ingen programmer, der udnytter denne mulighed nu. Det vil ændre sig i fremtiden, men disse dyre nye chips give ikke så meget værdi i dag.

Operativsystemet.

Windows XP og Apple’s OS X er også vanskeligt at sammenligne.Men der er virkelig ikke nødvendigt. Begge er stabilt og hurtigt. Du vil sandsynligvis være tilfredse med enten.

Windows XP kommer i to varianter: Home og Professional.Windows XP Professional har alle hjemmets godbidder, plus nogle andre ting. Det meste af det er netværk kapacitet. Professional koster mere.

Men det har nogle gode funktioner.En er Fjernskrivebord, der giver dig adgang til en computer fra en anden. For eksempel, kunne du logge ind på din kontorcomputer fra hjemmet og tjekke din e-mail. Det også giver dig mulighed at kryptere filer og mapper.

Random Access Memory

Du skal mindst 256 MB hukommelse.Hvis du har råd til det, får 512 MB. Jeg ville gå til en gigabyte til krævende applikationer såsom videoredigering. Hukommelse er relativt billigt, så du må ikke sjuske.

Harddiske er store og større

Hvis du gør en masse video arbejde, du har brug for en stor harddisk.Video filer er enorme. Harddiske på 200-250 GB er fælles og relativt billig.

Ellers, de gigantiske drev fælles i dag langt overgå kundens behov.Selv low-end maskiner har i dag 40 GB harddiske. Du er usandsynligt, at fylde der. Jeg anbefaler, at sætte din ekstra penge andre steder.

Video-System

Video-system sender billedet til skærmen.Mange billige computere køre video ved hjælp af main-system RAM. Video-processor er indbygget i bundkortet (den vigtigste kredsløb). Dette virker, men er mindre ønskeligt.

Bedre computere har et separat kredsløb, kaldet et skærmkort.Dette omfatter video processor og hukommelse. Til video-kort er 64 MB RAM temmelig standard. Der er mere end nok til daglig computing.

Men hvis du laver video arbejde eller spille avancerede spil, få et kort med 128 MB RAM.Virkelig hardcore spillere kan få kort med 256 MB RAM.

Skærmen

Har du brug at købe en skærm?De fleste mennesker får man uden at tænke. Men skærme nødvendigvis kommer ikke med computere. Ofte, kan du sænke dine omkostninger ved at nægte skærmen. Hvis du er tilfreds med din nuværende skærm, bør det arbejde OK med din nye computer.

Der er to grundlæggende typer af skærm, som nævnt ovenfor: CRT-skærme og flad-paneler.CRT-skærme er den billigere løsning: Jeg ville ikke købe en CRT-skærm, der var mindre end 17 inches. Husk på, at måling er diagonal, og omfatter en del af skærmbilledet skjult bag falsen. En 17-tommer CRT vil have en synlig skærm størrelse 16 inches eller mindre.

Fladskærme er langt dyrere end CRT-skærme.De kommer i to varianter: analoge og digitale. Digitale signaler er produceret indbygget af computeren; de behøver ikke at blive konverteret. Analoge signaler konverteres fra digital video systemet. Nogle mener, at digitale signaler klarere.

Cd’er og dvd’er

Alle computere leveres med optiske drev — enten CD eller DVD.Alle, men den meget billigste har brændere. (“Brændende” er processen med at gøre en CD eller DVD.) CD-RW brændere er stadig den mest almindelige, men DVD-brændere er tilgængelige på dyrere maskiner.

DVD er vildt populær, men er stadig plaget af uforenelige standarder.Du er tilbøjelige til at se DVD + R/RW eller DVD-R/RW på en computer. De er uforenelige, men de fleste spillere kan håndtere R-diske fremstillet på enten. R betyder en disk kan registreres én gang. RW står for skrivbare, hvilket betyder, at en disk kan være indspillet talrige gange. DVD-brændere kan også gøre cd’er.

Jeg anbefaler, at du køber en CD-RW, mindst.

Et sidste punkt: Jeg hører fra så mange mennesker spekulerer på, hvornår det bedste tidspunkt at købe en computer er. Der vil altid være noget hurtigere, bedre, varmere, køler, større eller mindre kommende.Hvis du har brug for en computer, skal du købe en nu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *